“Samen met Jolien voedselveiligheidsaudits bij zo'n 15 bedrijfsvestigingen uitgevoerd. Met Jolien is het goed samenwerken: Ze maakt goede planningen en volgt die ook, niet snel van haar stuk te brengen, grondige onderzoeken met veel respect voor de auditees. Een tevreden klant en veel plezier gehad!”

“In 2011 heeft Jolien van der Werff ons bedrijf begeleid in ons proces naar ISO 9001 certificering. Haar manier van begeleiden kenmerkt zich door een uitzonderlijke betrokkenheid en een enorm enthousiasme. Deze manier van begeleiden heeft voor ons het verschil gemaakt. Na een zeer kort begeleidingstraject hebben we in februari 2012 ons ISO certificaat ontvangen. Nog belangrijker is dat het enthousiasme van Jolien er toe heeft geleid dat onze medewerkers een sterke focus leggen op de kwaliteit van onze processen en daarmee op onze dienstverlening. Onze ervaring van de afgelopen maanden toont aan dat we nu in staat zijn op eigen kracht onze processen expliciet te maken en volgens onze eigen procesbeschrijvingen uit te voeren. Dat is ons op deze korte termijn vooral gelukt door de stimulerende kracht van Jolien.”

"Procesbeschrijvingen, daar hebben we echt wat aan"
“De afdeling Belastingen heeft een reorganisatie afgerond. En maakte daarbij de omslag van productgericht naar procesgericht werken.
KAM-adviseur Jolien van der Werf van projectteam Aqualiteit werd erbij gehaald om te helpen met nieuwe procesbeschrijvingen. Aanvankelijk was ik wat terughoudend. Maar ik voelde al snel: dit gaat goed, hier gaan we echt wat aan hebben. Jolien heeft ons geholpen met praktische templates, tips en trucs. En ons gewezen op de risico’s. Haar aanpak hield meer in dan procesbeschrijvingen maken. Wat ik vooral goed vond, is dat ze mensen met elkaar in gesprek bracht. Ze liet medewerkers nadenken over hun eigen werk in relatie tot het werk van anderen. De bijeenkomsten die ze organiseerde waren heel actief en levendig. Je kon niet achteroverleunen bij een PowerPoint-presentatie. Nee, je moest echt zelf in beweging komen, hard werken. Dat vond ik heel inspirerend."
Inzicht
“Mijn mensen hebben veel aan de beschrijvingen die er nu liggen. Het geeft inzicht. In wie onze klanten zijn, hoe dingen samenhangen. De medewerkers snappen nu beter wat het belang van hun eigen werkzaamheden is voor de klant en collega’s. Dus we zullen niet meer zo snel bij iets denken: ach, dat kan morgen ook nog wel. Want we weten nu allemaal dat dan bij het call center de telefoon niet meer stil staat. Ja, de beschrijvingen helpen ons de klantbeleving centraal te stellen."

“Jolien van der Werff heb ik leren kennen toen ik begon bij Bubbels Facilitaire Diensten. Zij heeft in haar functie Bubbels begeleid en gestuurd in de aanloop naar een geslaagde certificering voor ISO 9001 en 14001.
Het inleving vermogen van Jolien is aanmerkelijk te noemen, zij is in staat om zich volledig in te leven in de behoeften van haar klanten.”

“Jolien van der Werff heeft de rust en het overzicht om high profile projecten te managen. Daarnaast heeft ze excellente communicatie skills waarmee ze elk niveau in de organisatie in beweging krijgt. En verder.... een warme persoonlijkheid en natuurlijk een kei op gebied van kwaliteitsmanagement en begeleiding van (externe) audits.”

“Jolien heeft bij TKF in 2012 het bestaande en deels verouderde management systeem in een nieuw "Blue Book" gegoten. Hierbij heeft ze alle managers en proceseigenaren weten te motiveren om dit in een zeer kort tijdsbestek gerealiseerd te krijgen. De audit voor ISO 9001 en 14001 is vervolgens prima verlopen. Door de heldere en praktische procesbeschrijvingen is ons kwaliteitssysteem een levend onderdeel van het bedrijf geworden. “

“In ons traject voor de AEO certificering heeft haar bijdrage en kennis geleid tot een besparing in tijd , de papierwinkel en extra aandacht laten schenken aan de bedrijfsvoering.”


Vanwege een last-minute afzegging zochten wij met hoge spoed een spreker voor ons event. Via ons netwerk zijn we bij Jolien terecht gekomen en het is bewonderenswaardig hoe zij dit heeft opgepakt. Binnen een dag heeft ze een seminar voorbereid over HLS en ISO14001. Haar normkennis en praktijk kennis is indrukwekkend. Ook is ze een goede spreker. Super dat ze zo flexibel was en het lef had om ja te zeggen tegen onze spoedvraag.

MVO/Duurzaamheid
“Jolien heb ik leren kennen als een zeer gedreven, gemotiveerde, maar vooral ook aardige dame. Haar kennis van zaken op gebied van duurzaamheid en met name op gebied van certificering is groot. Jolien heeft mij prima geholpen een stagiare duurzaamheid te begeleiden en is dan ook iemand waar uitstekend mee is samen te werken. Iemand met zoveel kennis en expertise is dan ook een aanwinst in ieder zijn netwerk.”